Πραγματικοί θεομπαίχτες έχουν γίνει οι ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές και τα κυβερνητικά στελέχη στην προσπάθεια τους να ξεπλύνουν την Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ και τον ρόλο τους ως σημαιοφόρου των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων.

Μετά την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, που εμφάνισε το κόμμα της ως ...συνεχιστή του ΕΑΜ, σειρά πήρε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας που έβαλε στο στόμα του τον Λένιν, προκειμένου να ισχυριστεί ότι το ΚΚΕ έχει προσχωρήσει στον εθνικισμό!


Ο Δ. Βίτσας, που ως αναπληρωτής υπουργός του Π. Καμμένου έκανε επισκέψεις σε νησιά του Αιγαίου αγκαζέ με τους χρυσαυγίτες βουλευτές, κατηγόρησε το ΚΚΕ πως κάνει προσπάθεια «να γίνει αποδεκτό από τον ψευδο-αποκαλούμενο εθνικό κορμό» και γι' αυτό άλλαξε τη θέση που είχε το 1992, όταν πάτησε πάνω στις θέσεις του Λένιν για το εθνικό ζήτημα. Συνειδητά βέβαια έκρυψε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με αυτήν τη συμφωνία όχι για την ονομασία, αλλά την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τη διατήρηση του αλυτρωτισμού.

Στην προσπάθεια του υπουργού να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ΚΚΕ απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης. «Το να μιλάς για εθνικισμό στο ΚΚΕ όταν είσαι αναπληρωτής του κ. Καμμένου και τέσσερα χρόνια στην ίδια κυβέρνηση, που είναι κατεξοχήν εθνικισμός, είναι τουλάχιστον θράσος», ανέφερε. 



Επίσης, υπενθύμισε πως το 1992 το ΚΚΕ έλεγε πως το πρόβλημα δεν είναι το όνομα, αλλά η επέμβαση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και οι αλυτρωτισμοί που συντηρούνται. «Η θέση του ΚΚΕ είναι εντελώς κρυστάλλινη και ισχύει και σήμερα, όπως ίσχυε και τότε. Όταν το κόμμα σας το '92 ήταν μπροστά στα συλλαλητήρια, όταν έλεγε όλοι πλην Λακεδαιμονίων», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας πως η συμφωνία αυτή είναι εισιτήριο για την είσοδο στο ΝΑΤΟ. «Ταχυδρομείο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ είσαστε», είπε ο Θ. Παφίλης, φέρνοντας ως παράδειγμα το άρθρο 2 της συμφωνίας.