Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου του 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του '36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό είναι το μοναδικό πραγματικά προοδευτικό μέλλον της κοινωνίας.

Αντλούμε δύναμη από την Ιστορία του εργατικού κινήματος στο νομό μας, στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Τα διδάγματα αυτής της εποποιίας είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Ό,τι κέρδισε η εργατική τάξη, το κέρδισε με σκληρούς αγώνες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του, ανατρέποντας συσχετισμούς που μπορεί να ήταν αρνητικοί και να φάνταζαν ανυπέρβλητοι.

Πάνω από όλα η Ιστορία απέδειξε ότι η εργατική τάξη, η πιο πρωτοπόρα δύναμη της κοινωνίας, μπορεί, σε συμμαχία με τα άλλα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα, να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου, να οικοδομήσει μια νέα κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών.

Αυτό το δρόμο χρειάζεται να ακολουθήσει και σήμερα η εργατική τάξη που στενάζει στα εργοστάσια της περιοχής με την αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, τους χαμηλούς μισθούς και τις σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις.
Αυτό το δρόμο χρειάζεται να ακολουθήσουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ΕΒΕ, οι αγρότες, που τους πνίγουν τα χρέη, η δυσβάσταχτη φορολογία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα δάνεια, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, που κινδυνεύουν κάθε μέρα με λουκέτο και ξεκλήρισμα.

Αυτό το δρόμο χρειάζεται να ακολουθήσει η νεολαία και να μην αποδεχτεί τη λογική του μικρότερου κακού που φέρνει όλο και μεγαλύτερο, τη λογική των χαμηλών απαιτήσεων που μετατρέπονται σε υψηλές απαιτήσεις για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Να μην αποδεχτεί να της «ψαλιδίζουν» τα όνειρα, αλλά να διεκδικήσει το μέλλον που της αξίζει.

Σήμερα πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο είναι να συμβαδίζουν η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν, με τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, με τη μείωση και εξάλειψη της ανεργίας, με τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το πισωγύρισμα σε έναν "κοινωνικό μεσαίωνα", που υπηρετούν τα αστικά πολιτικά κόμματα.

Για αυτή την πρόοδο αγωνιζόμαστε και μέσα από τη μάχη των εκλογών. Γι’ αυτό έχει ξεχωριστή σημασία σήμερα η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ στην Παιονία να σημειώσουν αύξηση τη δύναμή τους σε όλες τις κάλπες, ώστε ο λαός να βρεθεί πραγματικά απέναντί από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου, απέναντι από τους εκλεκτούς της άρχουσας τάξης στην Τοπική Διοίκηση, απέναντι από τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, απέναντι από την ακροδεξιά και το φασισμό.

Γι’ αυτό χρειάζεται να κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις τοπικές και βουλευτικές εκλογές.

Πολύκαστρο, 1/5/2019