Η Ειρήνη Αλεξανδρίδου θα είναι υποψήφια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» και υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς τον Γιάννη Φαχουρίδη.

Η Ειρήνη Αλεξανδρίδου γεννήθηκε στην Τσεχοσλοβακία, ως παιδί πολιτικών προσφύγων και επαναπατρίστηκε το 1977.

Σπούδασε νοσηλευτική και εργάστηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Νοσοκομείο του Κιλκίς. Από το 1985 ζει μόνιμα στο Κιλκίς και έχει δύο παιδιά.

Η Ειρήνη Αλεξανδρίδου, με την υποψηφιότητά της, απευθύνει κάλεσμα στις γυναίκες που ασφυκτιούν από μία ζωή γεμάτη υποχρεώσεις, από το σμπαράλιασμα της οικογενειακής και προσωπικής τους ζωής.

Το ΚΚΕ μάχεται:

  • Στους χώρους εργασίας για τις άδειες μητρότητας και το επίδομα τοκετού, για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζόμενων.
  • Στο δημοτικό συμβούλιο για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην προσχολική αγωγή, στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία.
  • Στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, στις γειτονιές για την κάλυψη των κενών σε παιδιάτρους, σε γυναικολόγους και άλλες ειδικότητες, σε ιατρικό εξοπλισμό, για δωρεάν προληπτικές – διαγνωστικές εξετάσεις, για φάρμακα και εμβολιασμό.
  • Στα σχολεία των παιδιών μας για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς σε κτιριακές υποδομές, σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Γι’ αυτό έχει σημασία σ’ αυτές τις εκλογές να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού, για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για μια πολύ καλύτερη ζωή, για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας.

Γιατί πραγματικά προοδευτικό είναι να μην υποτασσόμαστε στους αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης, αλλά να παλεύουμε να τους αλλάξουμε.

Αυτή η αλλαγή είναι στο χέρι μας να γίνει στη Βουλή, την Ευρωβουλή και στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η μόνη δύναμη που αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών, των άνεργων, των νέων κοριτσιών.