«Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και πάνω απ' όλα η νεολαία, έχουν κάθε συμφέρον από ένα δυνατό ΚΚΕ», τόνισε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Κιλκίς, στην πλατεία Ειρήνης. 



Μετά τις ομιλίες έγινε η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο νομό που είναι οι εξής: Μαρία Αλτιπαρμακίδου,  Κώστας Σιδηρόπουλος, Κωνσταντίνος Τσαουσίδης, Ιωάννης Φαχουρίδης και Ειρήνη Χατζή.

Ο Δημήτρης Γόντικας κάλεσε κάθε τίμιο άνθρωπο να μη στηρίξει τις ελπίδες του στα κόμματα και τις δυνάμεις που τον έχουν καταδικάσει στη σημερινή άθλια ζωή. «Καμία εμπιστοσύνη σε αυτά τα κόμματα. Δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες, τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.
Προτεραιότητα, και μάλιστα με απόλυτο τρόπο, έχουν τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγάλων συμφερόντων. Αυτή η κανονικότητα δεν θέλουν να διαταραχθεί. Όλοι τους έχουν ως μόνιμο μοτίβο να μεγαλώσει η πίτα και τότε δήθεν θα έρθει η ώρα για τους εργαζόμενους να πάρουν το μερίδιό τους. Προτεραιότητα έχουν τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, γενικά των μονοπωλιακών ομίλων, της ΕΕ», τόνισε και παρουσίασε αναλυτικά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντί τους και περιγράφονται με σαφήνεια από την Κομισιόν.

Αναφέρθηκε επίσης, στις βαθιές ρίζες του ΚΚΕ στην περιοχή, στη σπουδαία αγωνιστική ιστορία, στη μεγάλη προσφορά και τις πολλές θυσίες του λαού του Κιλκίς, στους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στο κίνημα της νεολαίας. Όπως είπε, «έχει τη δική του συμβολή στις μεγάλες κατακτήσεις που απέσπασε η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στον αιώνα που πέρασε. Πολλές από αυτές τις κατακτήσεις σήμερα έχουν παρθεί πίσω, γιατί αδυνάτισε το εργατικό κομμουνιστικό κίνημα. Είναι τώρα η ώρα η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, οι βιοπαλαιστές, τα παιδιά τους να ορθώσουν το ανάστημά τους και με το ΚΚΕ μπροστά να διεκδικήσουν όχι μόνο τις απώλειες που είχαν σε εισοδήματα και δικαιώματα, αλλά και τη ζωή που τους αξίζει.

Το ΚΚΕ έχει στο νομό σας βαθιές ρίζες, στέρεους δεσμούς με την εργατική τάξη και την αγροτιά. Καμία δύναμη δεν μπόρεσε να κλονίσει αυτούς τους δεσμούς. Το Κόμμα μας είναι περήφανο για τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που αναδείχθηκαν μέσα από αυτούς τους αγώνες. Συνεχίζουμε τις μεγάλες αυτές παραδόσεις και φιλοδοξούμε στις σύγχρονες συνθήκες να γράψουμε νέες σελίδες αγώνων και προσφοράς. Το οφείλουμε ως χρέος στις νέες γενιές. Θα πάρουμε αυτή την ευθύνη, καθώς είμαστε πεισμένοι πως μόνο το ΚΚΕ μπορεί και έχει τη θέληση να ηγηθεί του αγώνα για να απαλλαγούν ριζικά και ουσιαστικά από την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και τα μεγάλα αδιέξοδα που τις έχουν καταδικάσει οι κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις.

Παλεύουμε σήμερα να αποκτήσει το ΚΚΕ νέες δυνάμεις για να μπορέσει από καλύτερες θέσεις να εκπληρώσει τους μεγάλους αυτούς σκοπούς του.

Διεκδικούμε στις εκλογές στις 7 Ιούλη, την ψήφο, την εμπιστοσύνη και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ κάθε τίμιου ανθρώπου που αγανακτεί για όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας. Που δεν ανέχεται να τον εξαπατούν, να τον εκβιάζουν και να τον θεωρούν συνένοχο στην άθλια πολιτική που υλοποιούν όλα αυτά τα χρόνια.

Καλούμε ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, τα παιδιά των εργατοϋπαλλήλων, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων να πουν το μεγάλο όχι και να καταδικάσουν με τη στάση και την ψήφο τους τις πολιτικές δυνάμεις που τους έχουν καταδικάσει σε μια ζωή γεμάτη στερήσεις και αδιέξοδα».

Αναφερόμενος στα θετικά που αναδείχθηκαν από τις εκλογές του Μάη, τόνισε ότι στα μεγάλα εργατικά κέντρα το ποσοστό του ΚΚΕ είναι διπλάσιο από το πανελλαδικό, γεγονός που όπως είπε δείχνει ότι «μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης εμπιστεύονται, στηρίζουν και υπερασπίζονται το Κόμμα μας, ότι υπάρχουν δυνατότητες αλλαγών και ανατροπών του αρνητικού συσχετισμού δύναμης με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Θετικό, είπε ακόμα, «είναι ότι η Χρυσή Αυγή με την αποφασιστική πάλη του Κόμματος έπεσε από την τρίτη θέση, πράγμα που σηματοδοτεί τη δυνατότητα να μειωθεί κι άλλο η δύναμή της ως και να πεταχτεί έξω από τη Βουλή. Δεν είναι τιμητικό για το Κιλκίς να έχει στη Βουλή εκπρόσωπο της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και πρέπει να κλείσει αυτόν το δρόμο. Και βέβαια δεν πρέπει να αντικατασταθεί με νέους τυχοδιώκτες, τύπου Βελόπουλου».

Και κατέληξε, τονίζοντας ότι το μόνο που ανησυχεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και όσους το υπηρετούν είναι μη δυναμώσει το ΚΚΕ. «Γιατί ξέρουν ότι είναι το μόνο κόμμα που δεν έβαλαν ποτέ και δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Ήταν και είναι ο μόνος αντίπαλος και εμπόδιο στην εκμεταλλευτική τους μανία. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται με πείσμα κι αποφασιστικότητα τα συμφέροντα και τη ζωή του λαού και των παιδιών του. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν λογαριάζει κόπους και θυσίες, να μπει μπροστά στα δύσκολα. Γιατί φοβούνται να μη μετατραπεί η πολύχρονη κούραση και δυσαρέσκεια του λαού από τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές σε οργανωμένη αντίσταση και αντεπίθεση.

Να, γιατί είναι καθήκον, ευθύνη και συμφέρον για κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από τη χθεσινή πολιτική του θέση, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Είναι η μόνη ψήφος που πονάει και έχει πολλαπλάσια αποτελέσματα προς όφελός του. Ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι πραγματικά ο εφιάλτης τους.

Γιατί, ακόμα, ξέρουν ότι δεν μπορούν ως σύστημα να δώσουν τίποτε άλλο πέρα από τη διαχείριση της φτώχειας κι είναι ικανοί για κάθε έγκλημα σε βάρος αυτού του τόπου και του λαού για τα κέρδη τους. Γιατί ξέρουν ότι το Πρόγραμμα, οι προτάσεις, οι ιδέες και η αγωνιστική γραμμή πάλης του ΚΚΕ μπορεί να ξεσηκώσει την εργατική τάξη, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα σε μεγάλους αγώνες για ριζικές αλλαγές και ανατροπές.

Ανησυχούν και θα κάνουν ό,τι μπορούν να εμποδίσουν να εκφραστεί σε τέτοια κατεύθυνση η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μη δυναμώσει η φωνή και η δύναμη του ΚΚΕ. Πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια».