Του Τάκη Βαρελά*

Η καλή μέρα για το λαό και την εργατική τάξη ξημερώνει την Κυριακή 7 Ιούλη, με τη γροθιά υψωμένη και το ΚΚΕ δυνατό.

Καταμεσής του καλοκαιριού και όμως στο χέρι μας να δροσιστεί ο λαός, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας στη ζωή του, για να έρθουν τα όνειρα να ξαποστάσουν, να ανασάνουν, για το νέο ξεκίνημα της επόμενης μέρας, στο δρόμο για το μεγάλο ξέφωτο, εκεί που τα όνειρα και η ζωή θα πάρουν εκδίκηση.

Σύντροφοι και συναγωνιστές, υπερασπιστές των φτωχών και των αδυνάτων, των εργατών και των αγροτών, των επιστημόνων και των ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού δεν έχουμε κανένα λόγο να χαλαρώσουμε.

Το αντίθετο, τώρα που οι ανάγκες αναζητούν λύσεις, εμείς είμαστε εδώ, με το ΚΚΕ, το κόμμα που, στα χρόνια που ζούμε, μας έδειξε ότι η ζωή είναι ωραία, αν ξεφορτωθούμε την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό είναι το ύψιστο αξίωμα του ΚΚΕ και μοναδικός λόγος ύπαρξής του και σε αυτές τις αξίες στρατευτήκαμε.

Αγωνιζόμαστε, κουβαλώντας ακούραστα τα βάσανα του λαού. Ο καθένας και η καθεμία από εμάς είμαστε μέρος μιας ιστορίας ποτισμένης με αίμα, ιδρώτα, αγωνία, χαρές και πίκρες, μα και ωραίες μάχες για έναν κόσμο καλύτερο. Περπατήσαμε και περπατάμε ένα δύσκολο δρόμο, μα όχι αδιάβατο, αλλά όμορφο.

Σήμερα, σε αυτές τις εκλογές, μπροστά στην κάλπη δεν μπορούμε να έχουμε αυταπάτες, φόβους, διλήμματα και ενδοιασμούς. Κανείς όμως σήμερα δεν μπορεί να κρύψει ποιοι είναι αυτοί που σταύρωσαν το λαό.

Όλοι, πλέον, τους ξέρουμε. Άφησαν βάρβαρο αποτύπωμα στις πλάτες του λαού.

Δεν έχει καμία πλέον σημασία αν η ταμπέλα γράφει: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ 25 κλπ.
Δεν έχει καμία σημασία αν κάποια κόμματα αυτοχαρακτηρίζονται αριστερά, προοδευτικά, σοσιαλδημοκράτες, σοσιαλιστές, κεντροαριστεροί, κεντρώοι, κεντροδεξιοί, δεξιοί, φιλελεύθεροι κλπ.
Κατά τεκμήριο, στο ίδιο τραπέζι εστιάζονται!

Ομοτράπεζοι της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ και των ΗΠΑ.

Όπου βρεθούν και όπου σταθούν, για αυτούς δουλεύουν, για αυτούς νομοθετούν, για αυτούς κυβερνούν και για αυτούς υπογράφουν τα μνημόνια το ένα πίσω από το άλλο.
Σε αυτές τις εκλογές ζητούν έδρανα στη Βουλή τέσσερα μνημονιακά και δυο φασιστικά κόμματα. Τα ξέρετε. Είναι αυτά που έμπηξαν το σταυρό, κάρφωσαν το λαό και μοίρασαν τα ιμάτια του σε μια χούφτα πλουτοκράτες. Πώς να μην πανηγυρίζουν οι βιομήχανοι; Τέτοια κόμματα θέλουν και για αυτό τα στηρίζουν.

Οι καπιταλιστές θέλουν κόμματα και κυβερνήσεις υπάκουες.

Θέλουν βουλευτές υπάκουους.

Θέλουν βουλευτές να ψηφίζουν και να νομοθετούν για το συμφέρον τους.

Αυτό μέχρι σήμερα το πέτυχαν, γιατί τα κόμματα που στηρίζουν και εμπιστεύονται οι καπιταλιστές είναι τεχνίτες και μαστόρια στην εξαπάτηση, μιας και πατάνε πάνω στις καθημερινές ανάγκες του λαού και δεν διστάζουν σε τίποτε να τον ξεπουλήσουν.

Άλλωστε, όλοι ξέρουν ότι τα κόμματα αυτά, αλλά και οι βουλευτές τους είναι αναλώσιμοι. Έρχονται και φεύγουν, την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, αφού πρώτα κάνουν τη βρώμικη δουλειά σε βάρος του λαού.

Δεν λέω, τους δίνουν και κάποια ελευθερία οι καπιταλιστές να ανεβοκατεβαίνουν από τα ορεινά έδρανα στα πεδινά έδρανα της Βουλής ή να μετακομίζουν από κόμμα σε κόμμα, αρκεί στην ώρα τους, πρόθυμα, να είναι «yes man» στις επιλογές τους.

Το ζητούμενο της ψήφου σε αυτές τις εκλογές βρίσκεται και στην ηθική και πολιτική ακεραιότητα των εκπροσώπων του λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κανένα από τα μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ -  ΜΕΡΑ25) και τα δυο φασιστικά την επομένη των εκλογών δεν θα είναι ίδιο.

Θα ξαναπαιχτεί το έργο. Θα ξαναρχίσουν οι μεταγραφές. Ίσως να δούμε και επανίδρυση κομμάτων. Θα ξαναμοιραστεί η τράπουλα, απλά γιατί οι καπιταλιστές δεν θέλουν να διαταραχθούν τα συμφέροντά τους.

Ποια, λοιπόν, από αυτά τα κόμματα θα τολμήσει να σηκώσει κεφάλι στους καπιταλιστές; Κανείς τους!

Ποιος από αυτούς θα αρνηθεί τις εντολές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ;
Κανείς τους!

Ποιος κατά τεκμήριο έχει τη δύναμη, το σθένος, το ανάστημα, να συγκρουστεί με τη βαρβαρότητα που λανσάρουν οι σταυρωτές του λαού;
Μόνο το ΚΚΕ!

Το ΚΚΕ δεν χρειάζεται να αποδείξει την ανιδιοτελή πάλη του για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού.

Τα μέλη του, οι φίλοι του, τα στελέχη του είναι ατσαλωμένα από φωτιά και σίδερο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ. Το εγγυάται η Ιστορία του.

Σε κάθε ραχούλα και κορφή κελαηδούν ακόμη οι σταυραετοί του λαού, αγέρωχοι φάροι σε έναν αγώνα μεταξύ ζωής και θανάτου για τα συμφέροντα του λαού. 

Την Κυριακή 7 Ιούλη είναι η μεγάλη μέρα συνάντησης με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και υψωμένη τη γνώριμη γροθιά των αγωνιστών κάθε γενιάς.

Η επόμενη δυνατή ημέρα, σύντροφοι συναγωνιστές και φίλοι, ξεκινά την Κυριακή με το ΚΚΕ δυνατό, ικανό να ανοίγει δρόμο, όπου θα πραγματωθούν τα όνειρα του λαού να ζει καλύτερα, ανθρώπινα.

Σε αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς!

Με πίστη ότι ο κόσμος θα αλλάξει και θα τον αλλάξουμε εμείς, η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί την αντίστροφη μέτρηση στο δρόμο για τη μεγάλη ανατροπή.

Την Κυριακή κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι και ένα βήμα μπροστά!

* Ο Τάκης Βαρελάς είναι ζωγράφος, γενικός γραμματέας του ΕΕΤΕ