Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – σύσκεψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας» στο Πολύκαστρο, με θέμα: «Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός του Δήμου και οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης».


Ο Τάσος Βασιλακάκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και Δημοτικός Σύμβουλος,
στην εισηγητική του ομιλία, ανέφερε ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση μαζί με τη Διοίκηση - εκτός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - συμφωνεί απόλυτα με το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Παιονίας, ο οποίος είναι από χέρι αντιλαϊκός.

Όπως, σημείωσε, «ο προϋπολογισμός του Δήμου όχι μόνο δεν καλύπτει βασικές ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας του τόπου, αλλά τους βάζει να πληρώνουν δυσβάσταχτα τέλη και φόρους, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στους άμεσους και έμμεσους φόρους του κράτους». Σ’ αυτό το σημείο εξήγησε ότι ο λαός πληρώνει το 93% με 95% των φόρων κάθε χρόνο, ενώ οι κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, «γεμίζουν» με προνόμια τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους μεγαλεμπόρους. Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε, ότι «και με το πρόσφατο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο δόθηκαν κι άλλες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και διευκολύνεις στου μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια ώρα που για το λαό ετοιμάζεται ένα ακόμα πιο βάρβαρο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο».

Ακόμα, τόνισε, πως όσο και αν η Διοίκηση με τη μείζονα αντιπολίτευση «κοκορομαχούν» για δευτερεύοντα ζητήματα, συμφωνούν στα κύρια ζητήματα, και ανέφερε ως παράδειγμα το θέμα των διοδίων στον κόμβο του Πολυκάστρου. Εξήγησε πως μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέτει το ζήτημα να μην υπάρχουν διόδια, από τη στιγμή που ο λαός έχει ήδη ακριβοπληρώσει τους δρόμους με τους φόρους, τα τέλη κυκλοφορίας, τις κρατικές επιδοτήσεις στις κατασκευαστικές επιχειρήσεις, ενώ οι άλλες παρατάξεις αποδέχονται τη λογική των διοδίων, με προαπαιτούμενο απλώς την ολοκλήρωση των δρόμων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, με επίκεντρο σειρά λαϊκών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι του Δήμου, ο Τάσος Βασιλακάκης, απάντησε ότι οι προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι οι μόνες ρεαλιστικές, γιατί απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες του λαού του τόπου, γιατί βασίζονται στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και στον πλούτο που παράγεται, και κατέθεσε το πλαίσιο πάλης και τις διεκδικήσεις, το απευθύνεται στο σύνολο των μαζικών φορέων της Παιονίας, και οποίο έχει συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας, όμως βρήκαν αντίθετους όλους τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους.

Συγκεκριμένα η «Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας» διεκδικεί:
  •  Αύξηση της χρηματοδότησης του Δήμου Παιονίας.
  •  Τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
  •  Έργα και υποδομές με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.
  •  Επικαιροποίηση του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με παράλληλη προώθηση αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας.
  •  Ουσιαστικά έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, έργα αναβάθμισης και επέκτασης των υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.
  •  Κατασκευή  νέων Παιδικών Σταθμών σε Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Γουμένισσα, Ευρωπό, για να μην μένει κανένα παιδί του Δήμου εκτός παιδικού Σταθμού.
  •  Κατασκευή και λειτουργία νέων σχολείων (4ου Δημοτικού Σχολείου, Νηπιαγωγείου και Γυμνασίου – Λυκείου στο Πολύκαστρο, Ειδικού Σχολείου στη Γουμένισσα).
  •  Αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου των απορριμματοφόρων της υπηρεσίας καθαριότητας, με ευθύνη του κράτους και όχι μέσω αύξησης των δημοτικών τελών. 
  •  Έργα συντήρησης και ανάπτυξης του οδικού δικτύου ευθύνης του Δήμου, της αγροτικής οδοποιίας, την λήψη μέτρων προστασίας των αγροτικών εκτάσεων στην περιοχή του Ευρωπού που καταστρέφονται από την μετατόπιση της κοίτης του Αξιού,
  •  Λειτουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας που δεν θα αποκλείει και δεν θα απομονώνει κανέναν δημότη.
  •  Έργα αξιοποίησης των υπαρχόντων ελεύθερων χώρων αλλά και διεκδίκηση δημόσιων εκτάσεων για κοινωφελείς σκοπούς,
  •  Αθλητικά έργα ενίσχυσης των υπαρχόντων αθλητικών υποδομών και διεκδίκηση και νέων γηπέδων και γυμναστηρίων, με στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και με παράλληλη ενίσχυση των δημοτικών ΚΔΑΠ.
  •  Ενίσχυση όλων των πολιτιστικών υποδομών, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των δομών φιλοξενίας ηλικιωμένων και των λοιπών δομών πρόνοιας σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Πολύκαστρο, 2/12/2019