Η συνεχόμενη κλιμάκωση της προκλητικότητας και της επιθετικότητας της Τουρκίας δείχνει ότι, στο έδαφος των διαρκών ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των μονοπωλιακών ομίλων, για τον έλεγχο πηγών ενέργειας, δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, για τον έλεγχο σφαιρών επιρροής, ο ελληνικός λαός και οι λαοί της περιοχής μας δεν μπορούν να «κοιμούνται ήσυχοι».

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, που καλλιεργούν προσδοκίες εκτός τόπου και χρόνου, μιας και έχουν εναποθέσει την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή, σε όλους αυτούς που έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα, όπως είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Όλοι αυτοί, οι περιβόητοι «σύμμαχοί» των ελληνικών κυβερνήσεων, το μόνο που κάνουν είναι να «νίπτουν τας χείρας των» μπροστά στη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, προωθώντας τα δικά τους σχέδια σε βάρος των λαών.

Αυτό έγινε ξεκάθαρο στην περίπτωση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπου τα «γλυκανάλατα» και υποκριτικά ευχολόγια της ΕE όχι μόνο δεν έκαμψαν αλλά αντίθετα τροφοδότησαν την τουρκική επιθετικότητα, οδηγώντας τελικά τον Ερντογάν στην ενέργεια αυτή η οποία προσβάλει ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως ξεκάθαρο έγινε και με την περίπτωση της τουρκικής NAVTEX, όπου το State Department έκανε λόγο για «αμφισβητούμενα ύδατα».
Ακόμα και όσοι – σε αυτή τη φάση – δείχνουν πιο «φιλικό» πρόσωπο προς την Ελλάδα, έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην εξασφάλιση των δικών τους συμφερόντων και όχι του ελληνικού λαού ή των λαών της Ευρώπης.

Η ουσία όλων αυτών των εξελίξεων είναι ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται με την κάλυψη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που επιπλέον παζαρεύουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα για να τραβήξουν την Τουρκία από την αγκαλιά της Ρωσίας και παίζουν το ρόλο του «προξενητή», για να προωθηθεί η λύση της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο προς όφελος των συμφερόντων των ευρωπαϊκών και αμερικανικών μονοπωλίων στην περιοχή.

Και, όμως, την ώρα που συμβαίνουν αυτά, η ελληνική κυβέρνηση, μόλις χθες, υποδέχτηκε «μετά βαΐων και κλάδων» τους Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς στην Αλεξανδρούπολη, με στόχο να μετατρέψουν το λιμάνι της Θράκης σε πολεμικό ορμητήριο, εμπλέκοντας το λαό μας πιο βαθιά στο κουβάρι των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για να εξασφαλιστεί η αναβάθμιση των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων.

Όπως και στο Κιλκίς, οι βουλευτές και οι εκπρόσωποί των αστικών κομμάτων στην Τοπική Διοίκηση, εκθειάζουν το ΝΑΤΟϊκό ΠΚΕΕΥΕ στην Κρηστώνη και ανέχονται τη σύνδεση της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας με το ΝΑΤΟ. Κρύβουν έτσι από το λαό, όχι μόνο  τους πραγματικούς κινδύνους που υπάρχουν πίσω από αυτές τις διασυνδέσεις, αλλά και το γεγονός ότι στις επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ βρίσκεται η βασική αιτία του προσφυγικό ζητήματος την οποία τόσο συστηματικά αποκρύπτουν. 

Το παραμύθι, λοιπόν, ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, «μας προστατεύουν από την Τουρκία» πρέπει να τελειώνει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, μετέτρεψαν όλη τη χώρα σε αμερικανική βάση, στο όνομα της δήθεν «προστασίας από την Τουρκία», για να εισπράττουν, τελικά, εκ μέρους των ΗΠΑ δηλώσεις-εκτροφεία της τουρκικής προκλητικότητας και γκριζαρίσματος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Εδώ και τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη του ελληνικού λαού και να γίνει ο ίδιος  πρωταγωνιστής των εξελίξεων παλεύοντας για:
  • Απεμπλοκή της χώρας από τα ΝΑΤΟικά σχέδια. Καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.
  • Να κλείσει συνολικά ως δομή και να αποσυρθεί από τη χώρα μας το ΠΚΕΕΥΕ. Να αποσυνδεθεί η 71η Α/Μ Ταξιαρχία από το ΝΑΤΟ και από κάθε ρόλο που έχει ακόμα και για την καταστολή πλήθους, κινητοποιήσεων, διαδηλώσεων και να επιτελέσει το ρόλο της αποκλειστικά για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.
  • Καμία αλλαγή συνόρων, καμία απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.