Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας
Μετά από καταγγελία του Σωματείου, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 24/6, έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Κιλκίς στο εργοστάσιο της επιχείρησης στη Νέα Σάντα όπου διαπιστώθηκε, ότι το σύνολο σχεδόν των εργαζόμενων της βάρδιας, δούλευε διαφορετικό ωράριο από εκείνο που είχε δηλωθεί.

H πολύπλευρη παρέμβαση του Σωματείου όλο το προηγούμενο διάστημα, έφερε αποτέλεσμα. Οι εργασιακές συνθήκες στο εργοστάσιο της TORRE βελτιώθηκαν, μπήκε φρένο στην εντατικοποίηση. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τι ώρα θα σχολάσουν!

H εργοδοσία και τα τσιράκια της, θορυβημένοι από την παρέμβαση αυτή, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους απειλώντας τους πως όποιος έχει σχέσεις με το σωματείο δε θα προσληφθεί την επόμενη χρονιά.

Τους προειδοποιούμε: δεν πρόκειται να ανεχτούμε απειλές εις βάρος κανενός εργαζόμενου. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να αναβιώσει ο σύγχρονος μεσαίωνας στο εργοστάσιο.

Ο χαμηλός βαθμός οργάνωσης των εργαζόμενων, ιδιαίτερα στο νομό Κιλκίς, έχει μετατρέψει τους περισσότερους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα. Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να μη συμβιβαστούν με τη λογική «δουλειά να’ ναι και ότι να’ ναι», με τα αναρίθμητα εργατικά ατυχήματα, με τους μισθούς πείνας.

Οργανωνόμαστε στα Σωματεία μας, μαθαίνουμε τα δικαιώματα μας, προβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας, παλεύουμε συλλογικά και οργανωμένα για να τις κατακτήσουμε. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ