Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρά το Σωματείο την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι

Ενας ασθενής και δύο τουλάχιστον εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί σε non-Covid Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικόν» τις τελευταίες μέρες, σε μια σοβαρή εξέλιξη που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους τους νοσηλευόμενους στη συγκεκριμένη ΜΕΘ. Λόγω της υποστελέχωσης, όμως, αντί να βγει ολόκληρο το προσωπικό σε καραντίνα μέχρι να διακριβωθεί ότι δεν υπάρχουν θετικά κρούσματα ανάμεσα στους εργαζόμενους, αυτοί συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά, θέτοντας σε κίνδυνο τους ευάλωτους ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μονάδα.

Για αυτή την κατάσταση σήμα κινδύνου εκπέμπει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αττικόν», που το πρωί της Παρασκευής κατήγγειλε ότι «το τελευταίο 36ωρο εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους της ΜΕΘ που νοσηλεύει ασθενείς που δεν έχουν Covid (non-Covid ΜΕΘ)», αλλά «έως τώρα δεν έχει βγει σε καραντίνα το νοσηλευτικό προσωπικό της», που είχε έκθεση υψηλού κινδύνου στον κορονοϊό, «γιατί δεν υπάρχει προσωπικό εφεδρείας»! Αλλωστε επισημαίνει ότι «οι επικουρικοί, πάνω από 9 που λήγει η σύμβασή τους τον Οκτώβρη, είναι σε άδεια απόλυσης». Και καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη, στις 12 μ. (μετά τη στάση εργασίας), απαιτώντας:

  • Να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τους υγειονομικούς. «Δεν θα ανεχτούμε εξαιρέσεις μπροστά στον κίνδυνο της δημόσιας υγείας, της διασποράς του ιού στο νοσοκομείο και της ατομικής μας προστασίας».
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

«Στέλνουμε SOS. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστέρηση», υπογραμμίζει το Σωματείο και καταλήγει: «Φτάνει πια με τον κυβερνητικό τυχοδιωκτισμό, που κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο στο όνομα της υποστελέχωσης και των οικονομικών σκοπιμοτήτων!».