Αφού η Διοίκηση Σιωνίδη, με τη στήριξη της παράταξης Γκουντενούδη, κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο:

- Να αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 200.000 € για τους δημότες, δηλαδή σε ποσοστό 10% .

- Να μειώσει τα δημοτικά τέλη στους “αναξιοπαθούντες” βιομηχάνους της περιοχής χαρίζοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (μόνο η γαλακτοβιομηχανία “Κολιός" εξασφάλισε μείωση 40.000 €, τη στιγμή που ο τζίρος της φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ, είναι κερδοφόρα, αναπτυσσόμενη, με τις εξαγωγές της να ξεπερνούν το 55% της εγχώριας παραγωγής).

- Να επιτρέψει σε μονοπώλια του κλάδου των τηλεπικοινωνιών να χρησιμοποιούν δημόσιες εκτάσεις για τις κεραίες τους, έναντι πινακίου φακής (περίπου 3.000 € ανά κεραία).

- Να επιτρέψει σε κυβέρνηση και μονοπώλια του κατασκευαστικού κλάδου να εκβιάζουν το λαό της Παιονίας για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου, με την προϋπόθεση επιβολής διοδίων.

Επιστρέφει τώρα δριμύτερη στη συνέχιση του αντιλαϊκού έργου της επιβάλλοντας στους δημότες της Παιονίας ένα ακόμη δάνειο ύψους 1.259.752,67 €, 10ετούς διάρκειας για την κατασκευή παιδικών χαρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη αυτή απόφαση αποτελεί επικαιροποίηση σχετικής απόφασης της Διοίκησης Γκουντενούδη που η παράταξη του κ. Σιωνίδη την είχε καταψηφίσει. Για αυτή την αλλαγή στάσης του δεν λογοδότησε δημόσια μέχρι σήμερα ο κ. Σιωνίδης.

Πως αλλάζουν οι καιροί...

Η “Λαική Συσπείρωση Παιονίας” καταψήφισε την λήψη του δανείου διότι οι δημότες δεν αντέχουν άλλα βάρη. Απαιτούν από τις Διοικήσεις των Δήμων να διεκδικούν από το κράτος αυτά που έχουν ήδη πληρώσει με το παραπάνω και δικαιούνται αλλά δυστυχώς βλέπουν ΕΕ, κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις να τα θυσιάζουν διαρκώς εις βάρος των αναγκών των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ο σκοπός τους ένας. Να εξασφαλίζεται ζεστό κρατικό χρήμα για την ενίσχυση της καπιταλιστικής ανάπτυξης που γεννά φτώχεια, ανεργία, οικονομικές κρίσεις,  ανταγωνισμούς, που φτάνουν μέχρι και τον πόλεμο για τον έλεγχο αγορών και σφαιρών επιρροής. Έτσι γεννιέται η προσφυγιά και η μετανάστευση.

Αμφισβητούμε αυτό τον δρόμο ανάπτυξης, διεκδικούμε καθημερινά με γνώμονα τις ανάγκες του λαού μας και προτείνουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου ο λαός μας θα είναι πραγματικά νοικοκύρης στον τόπο του.

Πολύκαστρο, 11/10/2020