Την Κυριακή 21 Φλεβάρη 2021 «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ από τα Αμάραντα Κιλκίς.

Γεννήθηκε το 1932 σε φτωχή αγροτική οικογένεια, με ό,τι σήμαινε αυτό για τις συνθήκες βιοπορισμού. Προερχόταν από έναν τόπο, ένα χωριό, τα Αμάραντα, με μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις, οι οποίες αποτέλεσαν πυξίδα για τον ίδιο. Οι γονείς του, αγωνιστές της Αντίστασης, εμφύτευσαν και στον ίδιο τον σπόρο της αγωνιστικής στάσης στη ζωή. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως οικοδόμος και στη συνέχεια ως αγρότης. Το 1974, σε μια δύσκολη περίοδο, οργανώνεται στο ΚΚΕ προκειμένου να παλέψει για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Το Κόμμα, εκτιμώντας την προσφορά του, τον εμπιστεύτηκε σε μια σειρά στελεχικές χρεώσεις. Εκλεγόταν μέλος της ΝΕ Κιλκίς επί πολλά χρόνια, από το 1974 μέχρι τα μέσα της 10ετίας του 2000, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας μετά το 15ο Συνέδριο, του οποίου ήταν και αντιπρόσωπος, καθώς επίσης Γραμματέας της ΚΟΒ Αμαράντων. Διετέλεσε ακόμα κοινοτικός σύμβουλος στην πρώην Κοινότητα Αμαράντων.

Με τη διάσπαση του Κόμματος το 1991, ήταν από τους συντρόφους που έμειναν πιστοί στο Κόμμα και έδωσε αταλάντευτα τη μάχη υπεράσπισης του χαρακτήρα και των συμβόλων του. Μαζί με άλλους συντρόφους αναλαμβάνουν και σηκώνουν το μεγάλο βάρος της ανασυγκρότησης της Κομματικής Οργάνωσης στο Κιλκίς, και τα καταφέρνουν. Συνέβαλε στο Κόμμα σε κάθε χρέωση που είχε, κύρια χρέωσή του όμως ήταν στο αγροτικό κίνημα.

Ηταν πρωτοπόρος και δραστήριος αγροτοσυνδικαλιστής για πολλά χρόνια, με δράση στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς ως μέλος του ΔΣ, ιδρυτικό μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Κιλκίς και με μέγιστη συμβολή στη δημιουργία παραρτημάτων σχεδόν σε κάθε χωριό του κάμπου. Δεν υπήρχε μπλόκο στο οποίο να μην ξημεροβραδιαζόταν ο σύντροφος προκειμένου να γίνει ζύμωση στις θέσεις του Κόμματος και να συμβάλει στην οργάνωση όσο το δυνατόν περισσότερων αγροτών στο κίνημα. Η αναγνωρισιμότητά του φαίνεται μέχρι και σήμερα, που νεότεροι αγρότες τον μνημονεύουν. Ηταν γνήσιος λαϊκός ηγέτης.

Τίμησε την ταξική του καταγωγή με τις επιλογές του και τις πράξεις του.

Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ παρευρέθηκε στην κηδεία του σ. Θανάση Ιωαννίδη, ενώ τον ύστατο χαιρετισμό στον σύντροφο απήθυνε ο Κώστας Τσαουσίδης, μέλος της ΤΕ Κιλκίς.