Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, καταδικάζει το όργιο καταστολής στο οποίο γίναμε μάρτυρες την Κυριακή 7/3/2021 στη Ν. Σμύρνη, καθώς και την αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη με τον αποκλεισμό του ΑΠΘ από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Πρώτα οι διαδηλωτές τη 17 Νοέμβρη. Στη συνέχεια οι φοιτητές του ΑΠΘ που διαμαρτύρονταν για το νομοσχέδιο - έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και φέρνει στις σχολές την πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά και για να ξανά ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς παραμένουν ένα χρόνο πλέον κλειστές υποβαθμίζοντας την ποιότητα των σπουδών τους. Τώρα απλοί πολίτες που έκαναν τη βόλτα τους στο πάρκο και την πλατεία της γειτονιάς τους με τα (ανήλικα) παιδιά τους. Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και άλλους που έχουν πέσει θύματα της κρατικής καταστολής παλαιότερα, όπως απεργοί υγειονομικοί, μέχρι και μαθητές, συνταξιούχοι κ.ά. Μέχρι που θα φτάσει το κρεσέντο καταστολής και αστυνομικής βίας που η κυβέρνηση της ΝΔ με όλους τους τόνους επιβάλλει όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα;

Δεν την έπιασε ο πόνος την κυβέρνηση για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και γι’ αυτό προσπαθεί να «συνετίσει» τους «ασυνεπείς» πολίτες. Άλλωστε αν όντως αυτός είναι ο πόνος της, γιατί δεν ασχολείται η κυβέρνησημε τα πραγματικά ουσιαστικά μέτρα σε όλους εκείνους τους χώρους που ο καθένας μας εκτίθεται καθημερινά αντί να ξυλοκοπάει αναίτια τους πολίτες στα πάρκα και τις πλατείες; Φαίνεται ότι τα μέτρα προστασίας από την πανδημία είναι απαραίτητα μόνο εκεί όπου οι εργαζόμενοι περνάν τον ελεύθερό τους χρόνο και όχι εκεί που περνάν το 1/3 της ημέρας τους, δηλαδή στη δουλειά τους.
 
Τι μέτρα προστασίας έχει πάρει κυβέρνηση &εργοδοσία στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

Τι μέτρα έχει πάρει η κυβέρνηση για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, το οποίο για ακόμη μια φορά αγκομαχάει κατά το 3ο κύμα της πανδημίας; ΨΙΧΟΥΛΑ – ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ!

Απεναντίας, δεν χάνει καιρό για να συνεχίσει το έργο της με σωρεία αντιλαϊκών νομοσχεδίων εν μέσω πανδημίας, όπως το έκτρωμα που ψήφισε για την πανεπιστημιακή αστυνομία και αυτά που έπονται για τα εργασιακά και την κατάργηση του 8ώρου. Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, ώστε ο κόσμος να δείξει ανοχή στην εγκληματική μέχρι τώρα διαχείριση της πανδημίας που έχει οδηγήσει στον θάνατο χιλιάδες συμπολίτες μας. Θέλουν να μην σηκώνουμε κεφάλι όταν εντείνουν ακόμη περισσότερο την αντιλαϊκή πολιτική.

Χωρίς να χάσει καιρό ούτε μια μέρα, η κυβέρνηση συνεχίζει και σήμερα την επίδειξη δύναμης με την περικύκλωση του ΑΠΘ από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων το βράδυ της Δευτέρας 8/3 με στόχο την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας που πραγματοποιείται από Φοιτητικούς Συλλόγους. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά στα πανεπιστήμια! Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και στις ανάγκες τους!

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική του κυβερνητικού αυταρχισμού, τα όργια καταστολής, τα επεισόδια της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας, την προσπάθεια στρατοπέδευσης της αστυνομίας στα πανεπιστήμια! Το δηλώνουμε σε όλους τους τόνους:

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!
ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!