Σε µια πρωτοφανή ανακοίνωση προχώρησε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, µετά από πολύ καιρό αφωνίας και απραξίας για ζητήµατα που καίνε τους εργαζόµενους και τον λαό την περιοχή µας. Τουλάχιστον θυµήθηκαν την Πρωτοµαγιά, ενώ τόσο καιρό που στους εργασιακούς χώρους της περιοχής µας είχαµε αύξηση της εντατικοποίησης, απολύσεις, τους χώρους να αποτελούν εστίες υπερµετάδοσης, ήταν φαντάσµατα.

Καµιά εντύπωση δεν πρέπει να προκαλεί βέβαια, ότι η ανακοίνωση τους για συµµετοχή στην Απεργία της Πρωτοµαγιάς ταυτίζεται µε αυτές της ηγετικής οµάδας της ΓΣΕΕ και της ανακοίνωσης της κυβέρνησης για 4 Μαΐου και στην προσπάθεια που κάνουν να εκφυλιστεί ο γιορτασµός της φετινής Πρωτοµαγιάς.

Θα πρέπει να απαντηθεί ξεκάθαρα από όλους τους εργαζόµενους της περιοχής και να τους γυρίσουν την πλάτη, όταν έχουν το θράσος να µιλάνε για τις κατακτήσεις των αιµατοβαµµένων αγώνων της εργατικής τάξης και το 8ωρο την ίδια ώρα που αποτελούν το δεξί χέρι της εργοδοσίας µέσα στους εργασιακούς χώρους. Όταν όλα τα προηγούµενα χρόνια έβαλαν πλάτη µε την στάση τους, στο να περάσουν όλα τα αντεργατικά νοµοσχέδια.

Θα πρέπει όµως να συµφωνήσουµε µαζί τους, ότι όντως «Χωρίς τα συνδικάτα, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη για τους εργαζόµενους». Αλλά για ποια συνδικάτα µιλάνε; Τα συνδικάτα που δίνουν την πραγµατική µάχη για το δίκιο των εργατών είναι αυτά που παλεύουν στην γραµµή ρήξης και ανατροπής, τα συνδικάτα µε ξεκάθαρο ταξικό προσανοτολισµό! Όχι τα συνδικάτα όπως τα έχει καταντήσει η Διοίκηση του ΕΚ Κιλκίς, της λογικής του κοινωνικού διαλόγου!

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι οι εργαζόµενοι δεν έχουν τίποτα να περιµένουν από αυτές τις δυνάµεις που είναι ταγµένες µε τα συµφέροντα της εργοδοσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Τιµάµε την Εργατική Πρωτοµαγιά αγωνιστικά, µε Απεργία και συµµετέχοντας στη συγκέντρωση των σωµατείων στις 6 Μαΐου, 6µ.µ στην πλατεία Ειρηνης.

Με το σύνθηµα της φετινής Πρωτοµαγιάς ¨ τα κέρδη τους, οι νεκροί µας. Βαδίζουµε στον δρόµο της ανατροπής...¨
οργανώνουµε την πάλη µας σύµφωνα µε τις σύγχρονες ανάγκες µας και όχι µε ότι επιτάσσουν τα κέρδη µια χούφτας παρασίτων, τραπεζιτών, εφοπλιστών και άλλων επιχειρηµατιών κ.α. Προετοιµαζόµαστε για µάχη ενάντια στο έκτρωµα που έχει η ανακοινώσει η κυβέρνηση, απαιτούµε να µην κατατεθεί.