Απάντηση σε όσους ενοχλήθηκαν από την ανακοίνωση της αντιπολεμικής συναυλίας τη Δευτέρα 14 Μάρτη στο Σύνταγμα δίνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

«Τη Δευτέρα 14 Μάρτη στο Σύνταγμα μαθητές και φοιτητές διαδηλώνουμε και τραγουδάμε ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό! Καταδικάζουμε τη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία η οποία έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Ρωσία για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Η θέση κάθε νέου και νέας που ανησυχεί, αγανακτεί και δε συνηθίζει στη βαρβαρότητα του πολέμου είναι στο Σύνταγμα μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες που υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας, όπως ταιριάζει σε κάθε άνθρωπο του Πολιτισμού!

Φαίνεται όμως, ότι η αντιπολεμική συναυλία κάποιους ενοχλεί…

Ενοχλεί την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που συμφωνούν στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, στην αποστολή στρατιωτικού υλικού, στη μετατροπή της Ελλάδας σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, σε θύτη άλλων λαών αλλά και σε στόχο αντιποίνων. Για αυτό και οι παρατάξεις τους στις σχολές βάζουν εμπόδια στη συμμετοχή ακόμα περισσότερων συλλόγων.

Ενοχλεί τους φασίστες και τους πολεμοκάπηλους που θρέφουν το μίσος ενάντια σε άλλους λαούς, στους πρόσφυγες, στα θύματα των πολέμων γιατί έχουν διαλέξει να είναι με τους ιμπεριαλιστές, όποιο προσωπείο κι αν αλλάζουν κάθε φορά.

Ενοχλεί τα πληρωμένα τρολ του διαδικτύου και τα ακριβοπληρωμένα τρολ των ΜΜΕ που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι υπάρχουν καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς συμμετέχουν σε αντιπολεμικές δράσεις και έχουν το θάρρος της γνώμης τους, αφού οι ίδιοι πληρώνονται για να γράφουν τη γνώμη των αφεντικών τους, για να αναπαράγουν τα fake news και την πολεμική προπαγάνδα. Άξιος ο μισθός τους…

Ενοχλεί το ελληνικό fan club της Ιεράς Εξέτασης, που αναβιώνει το κυνήγι μαγισσών και ρίχνει στην πυρά όποιον αντιδρά στην ελληνική εμπλοκή, όποιον καταδικάζει τη ρωσική εισβολή χωρίς να ξεχνά τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ σε όλον τον κόσμο. Μετά τον τρομονόμο της ΕΕ για την τέχνη, τώρα θέλουν να επιβάλλουν λογοκρισία και στους ίδιους τους καλλιτέχνες!

Ενοχλεί εκείνους που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ειρήνη ενώ έχουν διαλέξει από καιρό στρατόπεδο πολέμου. Εκείνους που ξεχνούν τα παιδιά της Συρίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Υεμένης, της Γιουγκοσλαβίας, της Παλαιστίνης όπως θα ξεχάσουν και τα παιδιά της Ουκρανίας όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας!

Οι φοιτητές δεν μείναμε ποτέ σιωπηλοί, σε κανένα ιμπεριαλιστικό έγκλημα!

Η σιωπή μας είναι τραύμα πια” και για αυτό φωνάζουμε δυνατά: ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Πορευόμαστε με τα ιδανικά μας και με τους λαούς όλου του κόσμου, δεν διαλέγουμε στρατόπεδο φονιάδων και ληστών! Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

“Δεν φτάνει να αγαπάμε την ειρήνη και τον άνθρωπο. Πρέπει ν' αγωνιζόμαστε γι' αυτόν”… Με σύνθημα αυτό τον στίχου του ποιητή Γιάννη Ρίτσου τη Δεύτερα 14 Μάρτη διαδηλώνουμε στις 12:00 στα Προπύλαια και τραγουδάμε στις 13:30 στο Σύνταγμα στη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία!

Η συμμετοχή όλων μας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους ενοχλούνται και η πιο δυνατή έκφραση αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό!».