Με τη διαρκή στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, το Ισραήλ συνεχίζει για 28η μέρα τη σφαγή στη Γάζα, με ανελέητους βομβαρδισμούς και χερσαίες επιθέσεις του κατοχικού στρατού.

Οι κατοχικές δυνάμεις χρησιμοποιούν βόμβες φωσφόρου κατά των σχολείων, στα οποία έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες παιδιά και γυναίκες που έχουν εκτοπιστεί λόγω των βομβαρδισμών. 

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στη Γάζα και στον Λίβανο. Η Ντονατέλα Ροβέρα δήλωσε σε συνέντευξή της στο «Sky News» ότι η χρήση λευκού φωσφόρου έχει επαληθευτεί από την οργάνωση.

Αδιάκοπα συνεχίζεται το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας, από τον κατοχικό στρατό που βομβαρδίζει αδιακρίτως κατά σχολείων, νοσοκομείων και πολυκατοικιών. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, οι νεκροί από την έναρξη των ισραηλινών επιδρομών έφτασαν τους 9.061. 

Σε αυτόν τον αδιανόητο αριθμό περιλαμβάνονται 3.760 παιδιά και 2.326 γυναίκες.

Υπάρχουν 32.00 τραυματισμένοι, αναμεσά τους 6,360 παιδιά και 4,891 γυναίκες.

Υπάρχουν αναφορές για πάνω από 2.600 αγνοούμενους που εικάζεται ότι έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια, συμπεριλαμβανομένων 1.150 παιδιών.

 

Πλέον οι λέξεις σφαγή και έγκλημα δεν αρκούν για να περιγράψουν όσα συμβαίνουν στον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και τρόφιμα. 

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA, το Ισραήλ βομβάρδισε ένα σχολείο της UNRWA γεμάτο αμάχους, στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια,  της πόλης που πνίγηκε στο αίμα τις προηγούμενες μέρες.

Επίσης, έβαλε στόχο ένα σχολείο της UNRWA στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι. Σε προηγούμενη επιδρομή κοντά σε αυτό το σχολείο είχαν σκοτωθεί πέντε Παλαιστίνιοι. 

Πάντως, η επέλαση των μακελάρηδων στη Λωρίδα της Γάζας συναντάει αντίσταση από τους Παλαιστίνιους μαχητές. 

Ο επίσημος απολογισμός που ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός αναφέρει πως έχουν σκοτωθεί 18 ισραηλινοί στρατιώτες, ανάμεσά τους ένας αντισυνταγματάρχης διοικητής τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, ανεβάζοντας το αριθμό των απωλειών στους 338 ισραηλινούς στρατιώτες.