Η δήλωση του Τάσου Βασιλακάκη, δημοτικού συμβούλου Παιονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα σχόλια της εφημερίδας «Μαχητής» με τίτλο: α) "Μόνο με τη δική του ψήφο" και β) "Πονηρός" μιας και αποφύγανε να δώσουν εξηγήσεις ή να επικοινωνήσουν μαζί μας εδώ και 2 ημέρες και αφού τους στείλαμε διευκρινίσεις σχετικές με τα θέματα που "θίξανε".

Μετά τα πρόσφατα συκοφαντικά και αήθη σχόλια της εφημερίδας σας (“Μαχητής του Κιλκίς”), αναφορικά με το πρόσωπο μου και τις επιλογές της Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την ανάδειξη του Προεδρείου και της Δημοτικής Επιτροπής, μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά και με ασφάλεια ότι η εφημερίδα σας διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πρωταθλητή του κίτρινου τύπου στο Κιλκίς.

Χωρίς στοιχειώδη τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, στοχεύετε στην άνανδρη εξόντωση χαρακτήρων και όχι τη μετάδοση της πληροφορίας των τεκταινόμενων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, με προφανή πολιτική σκοπιμότητα να διαστρεβλώσετε και να συκοφαντήσετε τις θέσεις και τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Σίγουρα δεν διεκδικούμε το αλάθητο αλλά η κριτική έχει και τα όρια της, ιδιαίτερα όταν είναι ανυπόγραφη και θίγει μάλιστα πρόσωπα.

Την πονηριά που “ανακαλύψατε” στη στάση της “Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας” και του ΚΚΕ να την αναζητήσετε στη Διοίκηση που ενώ εδώ και καιρό σχεδίαζε τις αυξήσεις στα τιμολόγια νερού, ουδέποτε τις εξήγγειλε προεκλογικά και μάλιστα “σαν τον κλέφτη” και με συνοπτικές διαδικασίες τις επέβαλλε αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτώβρη. Ούτε ένα δελτίο μπήκανε στο κόπο να εκδώσουν, ούτε βέβαια απασχόλησε την εφημερίδα σας ενώ παρακολουθείτε ανελλιπώς τις συνεδριάσεις.

Την πονηριά που μας καταλογίζετε, εξωθούμενοι από βαθιά αντιδραστικές αντιλήψεις, να την αναζητήσετε στην αξιωματική αντιπολίτευση που ο επικεφαλής της δεν προειδοποίησε κανέναν προεκλογικά ότι σε περίπτωση μη ανάδειξης του σε Δήμαρχο θα παραιτηθεί, πετώντας ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό στο “καλάθι των αχρήστων” το 40% των πολιτών που του “εμπιστεύτηκαν” την ψήφο τους και ουσιαστικά νομιμοποίησαν αυτό που γινόταν και πριν τις εκλογές. “Παιονία της Προόδου” και “Νέα (της Νέας, ώ Νέα) Ισχυρή Παιονία” ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, είτε με σύμφωνο συμβίωσης, είτε με γάμο. Μήπως τελικά αυτό ήταν εξ αρχής το πολιτικό σχέδιο των κομμάτων τους; Θεμιτά και έντιμα για όλους εσάς, όλα αυτά. Η Λαϊκή Συσπείρωση εδώ και χρόνια προειδοποιούσε και αναδείκνυε την ταύτιση τους.

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν” λέει ο σοφός λαός μας και οι προσπάθειες να πληγεί το κύρος των θέσεων, της πολιτικής και της δράσης του ΚΚΕ δεν είναι καθόλου τυχαίες. Ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι θα αναζητήσουν λύσεις στα προβλήματα τους “εκτός των τειχών”. Ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα θα εμπιστευτούν τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα που στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο τους, την εξουσία του κεφαλαίου. Ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα θα αγωνιστούν για μια άλλη κοινωνία που στο επίκεντρο της θα θέτει τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού της και όχι τα κέρδη των λίγων, που πραγματικά θα υπερασπίζονται την πατρίδα μας και δεν θα τη μετατρέπουν σε στόχο αντιποίνων σε ανατολή και δύση, βορρά και νότο, λόγω των ανταγωνιστικών σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ των αστικών κρατών.

Για την ιστορία, η Λαϊκή Συσπείρωση δεν στήριξε τις υποψηφιότητες για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου διότι οι συγκεκριμένες δυνάμεις όλο το προηγούμενο διάστημα λογόκριναν και λοιδορούσαν συστηματικά τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ενώ ουδέποτε έδειξαν οποιαδήποτε διάθεση συνεργασίας. Άλλωστε η διοίκηση και η μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Παιονίας δεν άλλαξαν. Άρα υπήρχε ζήτημα.

Για τη θέση του γραμματέα η Λαϊκή Συσπείρωση έλαβε 9 ψήφους και όχι 1, όπως εσφαλμένα επικαλείται το σχόλιο της εφημερίδας σας και μάλιστα και στις δύο ψηφοφορίες.

Για τη δημοτική επιτροπή, αποτυπώθηκε ο υπάρχων πολιτικός συσχετισμός και όλοι ψήφισαν τους δικούς τους υποψηφίους και δεν χάρισαν ούτε “μισή” ψήφο σε κανέναν. Αυτό έπραξε και η Λαϊκή Συσπείρωση παίρνοντας 1 ψήφο. Αυτό που διέφυγε του δημοσιογραφικού σας δαιμονίου είναι ότι οι Δημοτικές Επιτροπές μετατρέπονται με το νέο νόμο σε «υπερ-όργανα», υπό ασφυκτικό έλεγχο από το κράτος, για την υλοποίηση των «πράσινων» μπίζνες, την ενίσχυση της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών τους και την «στεγανοποίηση» δήμων και Περιφερειών από τις λαϊκές διεκδικήσεις, μετατρέποντας σταδιακά τα Δημοτικά Συμβούλια σε διακοσμητικά στοιχεία.  Η επιτροπή αυτή συνεδριάζει συνήθως τα πρωινά, με ευθύνη της διοίκησης και μόνο συνθήκες παρακολούθησης της από το κοινό δεν δημιουργεί! Ούτε αυτά βέβαια απασχόλησαν το πολιτικό σας ρεπορτάζ!

Η Λαϊκή Συσπείρωση έπραξε αυτό που δικαιούται και προβλέπεται από το νόμο και συνοψίζεται στο δικαίωμα της να παρακολουθεί αυτές τις συνεδριάσεις και να ενημερώνει τους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν, αμισθί και χωρίς καμία διευκόλυνση από την Τεχνική Υπηρεσία που υπηρετώ, μιας και ουδέποτε το ζήτησα στα 4 προηγούμενα χρόνια της θητείας μου, ούτε πρόκειται να το ζητήσω. Και γνωρίζουν οι πάντες ότι δεν “πίνουμε το αμίλητο νερό” στα δημοτικά συμβούλια, με 20 και πλέον θέματα τη φορά, πάμε πάντα προετοιμασμένοι, την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων των άλλων παρατάξεων δεν έχουν “ανοίξει το στόμα τους” όλα αυτά τα χρόνια.

Άνθρακας ο χρυσός” λοιπόν. “Χρυσός” βέβαια, για αυτούς που υπηρετείτε, η αποσιώπηση των σκοπιμοτήτων κράτους, τοπικής διοίκησης και μείζονος αντιπολίτευσης. Δυστυχώς για εσάς, ευτυχώς για το λαό, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε σαν τα μούτρα σας. Έχουμε αρχές και αξίες που τις υπηρετούμε καθημερινά, εκθέτοντας τον εαυτό μας και τις ιδέες μας δημόσια, με κόστος και θυσίες πολλές φορές, για να αποδεικνύεται στην πράξη αν είμαστε συνεπείς λόγων και έργων.

Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη προσήλωση στα πολιτικά και κοινωνικά μας καθήκοντα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στο δρόμο της ανατροπής της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής.