Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, ενώνουμε τις φωνές μας και στο δίλλημα «Ή  ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ» βροντοφωνάζουμε «ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!».

Ενώνουμε της γροθιές μας απαιτώντας το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί και διεκδικώντας όλα όσα αξίζουν σε εμάς και τα παιδιά μας!

 

Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας!

  •  Οι εργάτες των βιομηχανιών του Κιλκίς, που βλέπουμε από τη μία τα 10άδες εκ. ευρώ κέρδη και από την άλλη χαμηλούς μισθούς, χαμένες 3ετίες, εντατικοποίηση της δουλειάς μας, καθημερινά εργατικά ατυχήματα, απλήρωτες υπερωρίες.
  •  Οι εμποροϋπάλληλοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που ζούμε μισή ζωή, με τα 4ωρα που στην πράξη γίνονται απλήρωτα 6ωρα, με τα κλεμμένα δώρα, χαμένες 3ετίες, και τους μισθούς – επιδόματα.
  •  Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουμε χάσει το 40% του ονομαστικού μας μισθού τα τελευταία 14 χρόνια και είδαμε μια αύξηση κοροϊδία 40 ευρώ το μήνα.
  •  Οι υγειονομικοί που βλέπουμε την υγεία να ιδιωτικοποιείται και να αποτελεί ένα ακριβό εμπόρευμα για το λαό, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και σε νοσοκομεία ερείπια.
  •  Οι εκπαιδευτικοί που συνεχίζουμε το έργο μας παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας για πραγματική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, που διδάσκουμε σε σχολεία του περασμένου αιώνα με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, χρηματοδότηση και προσωπικό.
  • Οι συνταξιούχοι που καλούμαστε να αναζητήσουμε δουλειά στα 70 χρόνια, γιατί δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα και οι λογαριασμοί τρέχουν.

 

Όλοι εμείς συντονίζουμε τη δράση μας!

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας!

   

  • Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κάθε κλάδο και επιχείρηση με εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας και επαναφορά των κατακτήσεών μας (όπως το 13ος -14ος μισθός και η 13η και 14η σύνταξη).
  • Για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ΕΦΚ.
  • Για πραγματική μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, την ενέργεια, τις μεταφορές, τα ενοίκια.
  • Για ολόπλευρη ενίσχυση με ευθύνη του κράτους της Υγείας, της Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας

 

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δύναμή μας με τους βιοπαλαιστές αγρότες και τους μικρούς επαγγελματίες του Κιλκίς που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Με τους φοιτητές και τους μαθητές που διεκδικούν αναβάθμιση της εκπαίδευσης, δημόσιο και δωρεάν σχολεία και πανεπιστήμιο για όλους χωρίς αποκλεισμούς. 

 

Τώρα να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

Η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα των πολιτικών τους!

  •  Οι πραγματικοί μισθοί μας είναι μικρότεροι από το 2010.
  • Οι τιμές έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 30%.
  • Οι φόροι μεγαλώνουν συνεχώς. 

 

Όλα γίνονται για τα κέρδη των λίγων!

  •  Οι μέτοχοι των εισηγμένων επιχειρήσεων στο ΧΑΑ θα μοιραστούν μόνο για φέτος 3 δις ευρώ!
  • 12,1 δις ευρώ θα μοιραστούν από τα λεφτά του λαού στους επενδυτές!
  • Οι βιομηχανίες του Κιλκίς έβγαλαν κέρδη πάνω από 80 εκ. ευρώ μόνο το 2022.
  • Δίνουμε 7 δις ευρώ το χρόνο στο ΝΑΤΟ και άλλα 9 δις ευρώ για τα F35, για να στέλνουμε φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, στην Παλαιστίνη, στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Αυτά έφερε και ο προϋπολογισμός τους, που συνεχίζει να βαραίνει κατά 95% το λαό και κατά 5% τους μεγάλους επιχειρηματίες! 

 

Φταίνε όλοι!

Η εργοδοσία που φέτος πάτησε σε πάνω από 170 νεκρούς συναδέλφους και εκατοντάδες σακατεμένους για να μεγαλώσει τα κέρδη της.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όσοι στηρίζουν την ίδια πολιτική, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά., που νομοθετούν για να θωρακίζουν την ανάπτυξη των λίγων.

Συνδικαλιστικές δυνάμεις που μπροστά στην ακρίβεια αρνήθηκαν να κάνουν το οτιδήποτε για να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζόμενων, στηρίζοντας την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ακόμα και τώρα, μπροστά στην Απεργία, βάζουν εμπόδια, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, είναι μακριά από τους χώρους δουλειάς.

Δεν είναι ανίκητοι!

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι διαλέγουν το σίγουρο δρόμο του αγώνα, για να βάλουν φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα, στις ορέξεις των αφεντικών, για να αποσπάσουν κατακτήσεις.

Αυτό το δρόμο πρέπει να τον ενισχύσουμε! Να φουντώσουν και να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης, η ταξική αλληλεγγύη σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Να συναντηθούν οι αγώνες σε κλάδους και χώρους δουλειάς, να γίνουν ποτάμι διεκδίκησης που θα σαρώσει αυτούς και τις πολιτικές τους! 

 

Συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Κιλκίς

στην Πλατεία Ειρήνης στις 10:30 π.μ.

 

Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Κεν. Μακεδονίας

Συνδικάτο Μετάλλου Κεν. Μακεδονίας (Παράρτημα Κιλκίς)

Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Κιλκίς

Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς